Sociaal plan Philip Morris

Sociaal plan Philip Morris: Informatie en juridisch advies

1. Hoofdpunten: De achtergronden en de basis van het sociaal plan Philip Morris.

2. Juridische ondersteuning: Zo begeleiden wij je in dit traject.

3. In het nieuws: Interessante nieuwsberichten omtrent het sociaal plan Philip Morris op de rij.

6. Tekst sociaal plan Philip Morris: Links naar de relevante teksten.

Philip Morris heeft een sociaal plan gesloten met de vakbonden dat de gevolgen regelt voor werknemers die boventallig worden in de periode 2014 tot 2019. 

Op basis van het sociaal plan Philip Morris zal werkgever proberen de werknemer te begeleiden naar ander passend werk. Hiervoor wordt onder meer een outplacementbudget ter beschikking gesteld à € 4.000,-. Ook kan het mobiliteitscentrum van Philip Morris  helpen bij de zoektocht naar een geschikte andere baan.

Wanneer beëindiging van de arbeidsovereenkomst nodig is, kan vertrek met een ontslagvergoeding op basis van de kantonrechtersformule plaatsvinden. De gehanteerde C-factor is erg ruim met 1,6. Er geldt bovendien een ondergrens van drie maandlonen. Tevens biedt het sociaal plan Philip Morris werknemers budget voor financieel advies.

Philip Morris biedt werknemers de mogelijkheid om op haar kosten een onafhankelijke jurist te laten controleren of het sociaal plan in het individuele geval juist is toegepast is en om de werknemer te adviseren over de te maken keuzes. Wij kunnen je hierbij helpen binnen het budget van Philip Morris. Wil je hier gebruik van maken? Vul een contactformulier in of bel ons gratis op nummer 0800-777 8 999.


Philip Morris onderschrijft het belang van boventallige werknemers om juridisch ondersteund te worden. Hiervoor stelt Philip Morris in het sociaal plan een mager budget voor ter beschikking van maximaal € 250,- ex btw op basis van een door haar te betalen nota van de jurist. Wij willen je graag juridisch begeleiden als je boventallig bent. We kunnen binnen dit werkgeversbudget basisadvies verschaffen over de juridische mogelijkheden en de concept beëindigingsovereenkomst.

Onze praktijk leert dat werknemers het vrijwel altijd als nuttig en prettig ervaren om in een dergelijk traject een juridische steun in de rug te krijgen. Wij denken met je mee, adviseren over mogelijkheden (verschillende opties), controleren of alles in jouw zaak netjes volgens de regels verloopt en kunnen in contact met werkgever treden als dat onverhoopt niet het geval is. 


2 juli 2015 – FD.nl: 13 juni 2014 – ANP: Sociaal plan Philip Morris goedgekeurd

7 juni 2014 – NOS: Sociaal plan Philip Morris rond

21 mei 2014 – Volkskrant: Gesprekken over sociaal plan Philip Morris gestrand

Erg fijn dat er met je wordt meegedacht en dat er naar een bij jou passende oplossing wordt gezocht...

Ik heb de samenwerking als erg prettig ervaren. Ik kon ook iedere keer via mail of telefonisch mijn vragen stellen en werd snel geholpen. Ook de afhandeling heb ik als prettig ervaren. Heb er geen omkijken naar gehad en dit geeft minder stress.

Zeer professioneel, toegankelijk en betrokken. Luistert goed om de situatie te begrijpen en neemt uitgebreid de tijd om te adviseren.

In mijn geval was ik op zoek naar een bevestiging inzake een onvolkomenheid in mijn vaststellingsovereenkomst. De door de heer De Graauw aangereikte waardevolle informatie sterkte mij in mijn overtuiging om door te zetten, teneinde het maximale resultaat te behalen. Absoluut aan te bevelen! Nogmaals hartelijk dank!

Een zeer deskundige jurist in arbeidsrecht. Vernieuwende digitale dienstverlening met persoonlijk contact op de momenten dat het nodig is. Een zeer prettige ervaring en ik zou De Graauw Legal services zeker aanraden.

Deskundig, laagdrempelig, professioneel! Zeer goede ervaring en zeker aan te bevelen voor afhandelen vaststellingsovereenkomst.

Vakkundige , objectieve en eerlijk advies. Er wordt niet naar de bekende "mond" gepraat maar gewoon een goed advies waar je zeker wat aan heb. Uitkomst was positief. De werkgever was overtuigd d.m.v een goed opgesteld verweerschrift dat er een foute beslissing was genomen.

Via De Graauw Legal Services heb ik supersnelle, deskundig advies en praktische hulp gekregen. Precies wat ik nodig had in deze stressvolle periode van dreigend ontslag. Bedankt.

Klanttevredenheid 9

De beste en meest gespecialiseerde juristen

Oog voor de mens en de individuele wensten achter de zaak

Geen kosten risico’s

Advies binnen het werkgeversbudget

In heel Nederland actief

Je hoeft niet naar kantoor te komen

Prettige en informele samenwerking

www.mijnsociaalplan.nl | powered by De Graauw Legal | Schipholweg 103 | 2316 XC Leiden | Wij zijn in heel Nederland actief | contact@mijnsociaalplan.nl | 0800 – 777 8 999


Join our
mailing list

to stay up date

Please enter a valid e-mail