Sociaal plan PGGM

Sociaal plan PGGM: Informatie en juridisch advies

1. Hoofdpunten: De achtergronden en de basis van het sociaal plan PGGM.

2. Juridische ondersteuning: Zo begeleiden wij je in dit traject.

3. In het nieuws: Interessante nieuwsberichten omtrent het sociaal plan PGGM op de rij.

4. Tekst sociaal plan PGGM: Links naar de relevante teksten.

PGGM heeft met vakbonden een sociaal plan afgesloten om de personele gevolgen wegens reorganisatie te regelen. De looptijd is drie jaar, van 2015 tot en met 2017.

Op basis van het sociaal plan PGGM worden werknemers ondersteund om van werk naar werk te komen. Hiervoor wordt onder meer een outplacementbudget van € 5.000,- ter beschikking gesteld. 

Indien een beëindiging van het dienstverband uiteindelijk nodig is vindt compensatie plaat middels een ontslagvergoeding aan de hand van het sociaal plan PGGM. Dit is de transitievergoeding of de kantonrechtersformule met C = 1. Bij keuze voor dat laatste geval wordt uitgegaan van een fictieve datum uit dienst van 30 juni 2015 bij de berekening van de vergoeding. Werknemers die voor 2009 reeds in dienst waren, kunnen ook kiezen om gebruik te maken van een aangepaste wachtgeldregeling conform de CAO.

PGGM biedt werknemers de mogelijkheid om op haar kosten een onafhankelijke jurist te laten controleren of het sociaal plan in het individuele geval juist is toegepast is en om de werknemer te adviseren over de te maken keuzes. Wij kunnen je hierbij helpen binnen het budget van PGGM zonder eigen bijdrage. Wil je hier gebruik van maken? Vul een contactformulier in of bel ons gratis op nummer 0800-777 8 999.


PGGM onderschrijft het belang van boventallige werknemers om juridisch ondersteund te worden. Hiervoor stelt PGGM in het sociaal plan (en vaststellingsovereenkomst) een budget voor ter beschikking van maximaal € 750,- op basis van een door haar te betalen nota van de jurist. Wij willen je graag juridisch begeleiden als je boventallig bent. We kunnen dit doen binnen het werkgeversbudget, zodat je niet met een eigen bijdrage of kostenrisico te maken krijgt.

Onze praktijk leert dat werknemers het vrijwel altijd als nuttig en prettig ervaren om in een dergelijk traject een juridische steun in de rug te krijgen. Wij denken met je mee, adviseren over mogelijkheden (verschillende opties), controleren of alles in jouw zaak netjes volgens de regels verloopt en kunnen in contact met werkgever treden als dat onverhoopt niet het geval is. Denk hierbij onder andere aan de volgende hulp:

  • Ben je terecht geselecteerd als boventallige/ voor ontslag;
  • Verloopt het werk naar werk traject goed of word je bijvoorbeeld ten onrechte niet toegelaten tot een alternatieve passende positie;
  • Advies bij het maken van de juiste keuze (route) binnen het sociaal plan aan de hand van de individuele omstandigheden; 
  • Is de concept vaststellingsovereenkomst in orde, of is aanpassing wenselijk;
  • Is de datum uit dienst juist vastgesteld;
  • Is de ontslagvergoeding juist berekend;
  • Beoordeling individuele aspecten vertrekregeling en (on)redelijkheid in geval van bijzondere omstandigheden;
  • Toetsing situatie sociale zekerheid;
  • Advisering bij arbeidsongeschiktheid (tijdens begeleiding of voor ontslag);
  • Ondersteuning bij verweer/bezwaar.


10 oktober 2014 – Volkskrant.nl: Pensioenuitvoerder PGGM schrapt 200 banen

Erg fijn dat er met je wordt meegedacht en dat er naar een bij jou passende oplossing wordt gezocht...

Ik heb de samenwerking als erg prettig ervaren. Ik kon ook iedere keer via mail of telefonisch mijn vragen stellen en werd snel geholpen. Ook de afhandeling heb ik als prettig ervaren. Heb er geen omkijken naar gehad en dit geeft minder stress.

Zeer professioneel, toegankelijk en betrokken. Luistert goed om de situatie te begrijpen en neemt uitgebreid de tijd om te adviseren.

In mijn geval was ik op zoek naar een bevestiging inzake een onvolkomenheid in mijn vaststellingsovereenkomst. De door de heer De Graauw aangereikte waardevolle informatie sterkte mij in mijn overtuiging om door te zetten, teneinde het maximale resultaat te behalen. Absoluut aan te bevelen! Nogmaals hartelijk dank!

Een zeer deskundige jurist in arbeidsrecht. Vernieuwende digitale dienstverlening met persoonlijk contact op de momenten dat het nodig is. Een zeer prettige ervaring en ik zou De Graauw Legal services zeker aanraden.

Deskundig, laagdrempelig, professioneel! Zeer goede ervaring en zeker aan te bevelen voor afhandelen vaststellingsovereenkomst.

Vakkundige , objectieve en eerlijk advies. Er wordt niet naar de bekende "mond" gepraat maar gewoon een goed advies waar je zeker wat aan heb. Uitkomst was positief. De werkgever was overtuigd d.m.v een goed opgesteld verweerschrift dat er een foute beslissing was genomen.

Via De Graauw Legal Services heb ik supersnelle, deskundig advies en praktische hulp gekregen. Precies wat ik nodig had in deze stressvolle periode van dreigend ontslag. Bedankt.

Klanttevredenheid 9

De beste en meest gespecialiseerde juristen

Oog voor de mens en de individuele wensten achter de zaak

Geen kosten risico’s

Advies binnen het werkgeversbudget

In heel Nederland actief

Je hoeft niet naar kantoor te komen

Prettige en informele samenwerking

www.mijnsociaalplan.nl | powered by De Graauw Legal | Schipholweg 103 | 2316 XC Leiden | Wij zijn in heel Nederland actief | contact@mijnsociaalplan.nl | 0800 – 777 8 999


Join our
mailing list

to stay up date

Please enter a valid e-mail