Sociaal plan Makro

Sociaal plan Makro: Informatie en juridisch advies

1. Hoofdpunten: De achtergronden en de basis van het sociaal plan Rabobank.

2. Juridische ondersteuning: Zo begeleiden wij je in dit traject.

3. In het nieuws: Interessante nieuwsberichten omtrent het sociaal plan Makro op de rij.

4. Tekst sociaal plan Makro: Links naar de relevante teksten.

Nadat in 2014 door moeilijke marktomstandigheden al 340 banen geschrapt werden door Makro, is een nieuwe reorganisatie gaande die tot verlies van nog eens 600 arbeidsplaatsen leidt. Makro heeft een Value Creation Plan opgesteld om meer toekomstbestendig te zijn. Om de voorzieningen voor de getroffen medewerkers te regelen heeft Makro een sociaal plan met de vakbond CNV gesloten. Het loopt van 1 april 2016 tot en met 31 december 2017.

Makro spant zich in om de boventallige werknemer van werk naar werk te begeleiden. Er is een compensatieregeling in het sociaal Plan Makro opgenomen indien een nieuwe lager betaalde functie aanvaard wordt, of meer reiskosten gemaakt worden. Om de werknemer te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe arbeidsplaats kan gebruik gemaakt worden van outplacement en een scholingsbudget van maximaal € 1.500,- exclusief btw.

Wanneer geen andere passende arbeidsplaats gevonden wordt, volgt gedwongen ontslag. Het sociaal plan Makro bepaalt dat dit eerst met een beëindigingsovereenkomst geprobeerd wordt. Werkt de medewerker daar niet aan mee, dan start werkgever een ontslagprocedure bij UWV. In de praktijk kiezen de meeste werknemers voor de route van de beëindigingsovereenkomst. Hierin wordt de (fictieve) opzegtermijn in acht genomen en wordt een ontslagvergoeding toegekend op basis van de kantonrechtersformule met C=0,8. Die formule is doorgaans  gunstiger dan de wettelijke transitievergoeding.

Het sociaal plan Makro biedt werknemers de mogelijkheid om op haar kosten een onafhankelijke jurist te laten controleren of het sociaal plan in het individuele geval juist is toegepast is en om de werknemer te adviseren over de te maken keuzes. Wij kunnen je hierbij helpen binnen het budget van Makro zonder eigen bijdrage. Wil je hier gebruik van maken? Vul een contactformulier in of bel ons gratis op nummer 0800-777 8 999.


Makro onderschrijft het belang van boventallige werknemers om juridisch ondersteund te worden. Hiervoor stelt Makro in het sociaal plan (en de vaststellingsovereenkomst) een budget voor ter beschikking van maximaal € 500,- ex btw op basis van een nota van de jurist. Wij willen je graag juridisch begeleiden als je boventallig bent. We kunnen dit doen binnen het werkgeversbudget, zodat je niet met een eigen bijdrage of kostenrisico te maken krijgt.

Onze praktijk leert dat werknemers het vrijwel altijd als nuttig en prettig ervaren om in een dergelijk traject een juridische steun in de rug te krijgen. Wij denken met je mee, adviseren over mogelijkheden (verschillende opties), controleren of alles in jouw zaak netjes volgens de regels verloopt en kunnen in contact met werkgever treden als dat onverhoopt niet het geval is. Denk hierbij onder andere aan de volgende hulp:

  • Ben je terecht geselecteerd als boventallige/ voor ontslag;
  • Verloopt het werk naar werk traject goed of word je bijvoorbeeld ten onrechte niet toegelaten tot een alternatieve passende positie;
  • Advies bij het maken van de juiste keuze (route) binnen het sociaal plan aan de hand van de individuele omstandigheden; 
  • Is de concept vaststellingsovereenkomst in orde, of is aanpassing wenselijk;
  • Is de datum uit dienst juist vastgesteld;
  • Is de ontslagvergoeding juist berekend;
  • Beoordeling individuele aspecten vertrekregeling en (on)redelijkheid in geval van bijzondere omstandigheden;
  • Toetsing situatie sociale zekerheid;
  • Advisering bij arbeidsongeschiktheid (tijdens begeleiding of voor ontslag);
  • Ondersteuning bij verweer/bezwaar.


23 maart 2016 – FD.nl: CNV sluit sociaal plan voor Makro-medewerkers

14 maart 2016 – retailnieuws.nl: Sociaal plan voor ontslagen Makro-personeel

18 februari 2016 – NRC.nl: Makro schrapt 600 van de 4000 banen


Erg fijn dat er met je wordt meegedacht en dat er naar een bij jou passende oplossing wordt gezocht...

Ik heb de samenwerking als erg prettig ervaren. Ik kon ook iedere keer via mail of telefonisch mijn vragen stellen en werd snel geholpen. Ook de afhandeling heb ik als prettig ervaren. Heb er geen omkijken naar gehad en dit geeft minder stress.

Zeer professioneel, toegankelijk en betrokken. Luistert goed om de situatie te begrijpen en neemt uitgebreid de tijd om te adviseren.

In mijn geval was ik op zoek naar een bevestiging inzake een onvolkomenheid in mijn vaststellingsovereenkomst. De door de heer De Graauw aangereikte waardevolle informatie sterkte mij in mijn overtuiging om door te zetten, teneinde het maximale resultaat te behalen. Absoluut aan te bevelen! Nogmaals hartelijk dank!

Een zeer deskundige jurist in arbeidsrecht. Vernieuwende digitale dienstverlening met persoonlijk contact op de momenten dat het nodig is. Een zeer prettige ervaring en ik zou De Graauw Legal services zeker aanraden.

Deskundig, laagdrempelig, professioneel! Zeer goede ervaring en zeker aan te bevelen voor afhandelen vaststellingsovereenkomst.

Vakkundige , objectieve en eerlijk advies. Er wordt niet naar de bekende "mond" gepraat maar gewoon een goed advies waar je zeker wat aan heb. Uitkomst was positief. De werkgever was overtuigd d.m.v een goed opgesteld verweerschrift dat er een foute beslissing was genomen.

Via De Graauw Legal Services heb ik supersnelle, deskundig advies en praktische hulp gekregen. Precies wat ik nodig had in deze stressvolle periode van dreigend ontslag. Bedankt.

Klanttevredenheid 9

De beste en meest gespecialiseerde juristen

Oog voor de mens en de individuele wensten achter de zaak

Geen kosten risico’s

Advies binnen het werkgeversbudget

In heel Nederland actief

Je hoeft niet naar kantoor te komen

Prettige en informele samenwerking

www.mijnsociaalplan.nl | powered by De Graauw Legal | Schipholweg 103 | 2316 XC Leiden | Wij zijn in heel Nederland actief | contact@mijnsociaalplan.nl | 0800 – 777 8 999


Join our
mailing list

to stay up date

Please enter a valid e-mail