Sociaal plan ING

Sociaal plan ING: Informatie en juridisch advies

1. Hoofdpunten: De achtergronden en de basis van het sociaal plan ING.

2. Ontslagvergoeding: De compensatie voor inkomstenderving en nadelen van ontslag.

3. Juridische ondersteuning: Zo begeleiden we jou in dit traject.

4. In het nieuws: Interessante nieuwsberichten omtrent het sociaal plan ING op de rij.

5. Tekst sociaal plan ING: Links naar de relevante teksten.

ING is al jaren aan het reorganiseren met vele gedwongen ontslagen als gevolg. Op de huidige reorganisatie is het sociaal plan ING 2016-2017 van toepassing. De looptijd van het sociaal plan is van 1 januari 2016 tot 31 december 2017. Het regelt de gevolgen van boventalligheid als gevolg van de reorganisatie. [update: Klik hier voor informatie over het sociaal plan ING 2018-2022

Er zal op ingezet worden om de boventallige werknemer te proberen te begeleiden naar ander passend werk. Dat kan intern of extern zijn. Het mobiliteitsbureau van ING bemiddelt hierbij. Een andere arbeidslocatie kan passend zijn voor zover de enkele reistijd van deur tot deur op basis van openbaar vervoer (op het kortste meetmoment van 9292.nl) minder dan anderhalf uur bedraagt. 

Wanneer tijdens de bemiddelingsperiode van drie maanden geen ander passend werk gevonden wordt, volgt op den duur ontslag. Er kan hierbij een belangrijke keuze door de boventallige werknemer gemaakt voor het moment van vertrek. Bij vroeg vertrek wordt extra vergoeding maar korter loon betaald, bij later vertrek wordt minder vergoeding maar langer loon betaald. Hiervoor is een staffel opgesteld. Welke keuze verstandig is, hangt van diverse (persoonlijke) omstandigheden af. Onze ervaring is dat ING zich op het standpunt stelt dat de fictieve opzegtermijn voor rekening komt van de werknemer. Zij willen de vaststellingsovereenkomst niet eerder dan een maand voor de gekozen einddatum tekenen. Dit leidt bij werknemers met een dienstverband langer dan 5 jaren voor wie een opzegtermijn van meer dan een maand zou gelden, tot een wachttijd voor WW.

Het sociaal plan ING kent een zeer royale ontslagvergoeding toe. Deze wordt gebaseerd op de oude versie van de kantonrechtersformule die tot 2009 toegepast werd. De C-factor wordt op 1,0 gesteld. Wanneer ander werk gevonden is, bedraagt C 0,8. Voorts biedt het sociaal plan ING faciliteiten om Werk naar Werk te bespoedigen en een stimuleringsregeling om als zelfstandige te beginnen.

Het sociaal plan ING biedt werknemers de mogelijkheid om op haar kosten een onafhankelijke jurist te laten controleren of het sociaal plan in het individuele geval juist is toegepast is en om de werknemer te adviseren over de vaststellingsovereenkomst en de te maken keuzes. Wij kunnen je hierbij helpen binnen het budget van ING zonder eigen bijdrage. Wil je hier gebruik van maken? Vul een contactformulier in of bel ons gratis op nummer 0800-777 8 999.


ING onderschrijft het belang van boventallige werknemers om juridisch ondersteund te worden. Hiervoor stelt ING in het sociaal plan (en vaststellingsovereenkomst) een budget voor ter beschikking van maximaal € 1.000,- ex btw op basis van een rechtstreeks door haar te betalen nota van de jurist.

Wij hebben specifieke ervaring met de reorganisatie en het sociaal plan van ING en willen je graag juridisch begeleiden als je boventallig bent. We kunnen dit doen binnen het werkgeversbudget, zodat je niet met een eigen bijdrage of kostenrisico te maken krijgt. Onze praktijk leert dat werknemers het vrijwel altijd als nuttig en prettig ervaren om in een dergelijk traject een juridische steun in de rug te krijgen. Wij denken met je mee, adviseren over mogelijkheden (verschillende opties), controleren of alles in jouw zaak netjes volgens de regels verloopt en kunnen in contact met werkgever treden als dat onverhoopt niet het geval is. Denk hierbij onder andere aan de volgende hulp:

  • Ben je terecht geselecteerd als boventallige/ voor ontslag;
  • Verloopt het werk naar werk traject goed of word je bijvoorbeeld ten onrechte niet toegelaten tot een alternatieve passende positie;
  • Advies bij het maken van de juiste keuze (route) binnen het sociaal plan aan de hand van de individuele omstandigheden; 
  • Is de concept vaststellingsovereenkomst in orde, of is aanpassing wenselijk;
  • Is de datum uit dienst juist vastgesteld;
  • Is de ontslagvergoeding juist berekend;
  • Beoordeling individuele aspecten vertrekregeling en (on)redelijkheid in geval van bijzondere omstandigheden;
  • Toetsing situatie sociale zekerheid;
  • Advisering bij arbeidsongeschiktheid (tijdens begeleiding of voor ontslag);
  • Ondersteuning bij verweer/bezwaar.


Erg fijn dat er met je wordt meegedacht en dat er naar een bij jou passende oplossing wordt gezocht...

Ik heb de samenwerking als erg prettig ervaren. Ik kon ook iedere keer via mail of telefonisch mijn vragen stellen en werd snel geholpen. Ook de afhandeling heb ik als prettig ervaren. Heb er geen omkijken naar gehad en dit geeft minder stress.

Zeer professioneel, toegankelijk en betrokken. Luistert goed om de situatie te begrijpen en neemt uitgebreid de tijd om te adviseren.

In mijn geval was ik op zoek naar een bevestiging inzake een onvolkomenheid in mijn vaststellingsovereenkomst. De door de heer De Graauw aangereikte waardevolle informatie sterkte mij in mijn overtuiging om door te zetten, teneinde het maximale resultaat te behalen. Absoluut aan te bevelen! Nogmaals hartelijk dank!

Een zeer deskundige jurist in arbeidsrecht. Vernieuwende digitale dienstverlening met persoonlijk contact op de momenten dat het nodig is. Een zeer prettige ervaring en ik zou De Graauw Legal services zeker aanraden.

Deskundig, laagdrempelig, professioneel! Zeer goede ervaring en zeker aan te bevelen voor afhandelen vaststellingsovereenkomst.

Vakkundige , objectieve en eerlijk advies. Er wordt niet naar de bekende "mond" gepraat maar gewoon een goed advies waar je zeker wat aan heb. Uitkomst was positief. De werkgever was overtuigd d.m.v een goed opgesteld verweerschrift dat er een foute beslissing was genomen.

Via De Graauw Legal Services heb ik supersnelle, deskundig advies en praktische hulp gekregen. Precies wat ik nodig had in deze stressvolle periode van dreigend ontslag. Bedankt.

Klanttevredenheid 9

De beste en meest gespecialiseerde juristen

Oog voor de mens en de individuele wensten achter de zaak

Geen kosten risico’s

Advies binnen het werkgeversbudget

In heel Nederland actief

Je hoeft niet naar kantoor te komen

Prettige en informele samenwerking

www.mijnsociaalplan.nl | powered by De Graauw Legal | Schipholweg 103 | 2316 XC Leiden | Wij zijn in heel Nederland actief | contact@mijnsociaalplan.nl | 0800 – 777 8 999


Join our
mailing list

to stay up date

Please enter a valid e-mail