Sociaal plan Blokker

Sociaal plan Blokker: Informatie en juridisch advies

1. Hoofdpunten: De achtergronden en de basis van het sociaal plan Blokker 2016.

2. Juridische ondersteuning: Zo begeleiden wij je in dit traject.

3. In het nieuws: Interessante nieuwsberichten omtrent het sociaal plan Rabobank op de rij.

4. Tekst sociaal plan Blokker: Links naar de relevante teksten.

5. Sociaal plan Blokker 2015: Informatie over het oude sociaal plan.

Blokker wijzigt de formule ingrijpend om meer toekomstbestendig te worden als ‘het nieuwe Blokker’. Hierdoor vervallen circa 390 banen. De medewerkers die door deze reorganisatie boventallig worden tussen mei 2016 en mei 2017 vallen onder het sociaal plan Blokker 2016 – 2017. In 2015 verloren ook circa 390 werknemers hun baan door reorganisatie. Werknemers die in 2015 boventallig werden, vielen nog onder het gunstigere sociaal plan Blokker 2015.

Het sociaal plan Blokker 2016 biedt boventallige werknemer een keuze tussen ‘vroeg vertrek’ of ‘werk naar werk’. In het eerste geval wordt extra ontslagvergoeding maar minder lang loon betaald. In het tweede geval wordt enkel de basis ontslagvergoeding betaald maar behoudt de werknemer wel langer loon. De ontslagvergoeding wordt berekend als de wettelijke transitievergoeding. Bij werk naar werk is er bovendien budget voor outplacementkosten en is er enige tijd vrijstelling van werk. Bij de vroeg vertrekregeling wordt de (fictieve) opzegtermijn niet gehanteerd. Die route is vooral gunstig voor werknemers die verwachten op eigen kracht op korte termijn ander werk te kunnen vinden.

Het sociaal plan Blokker 2016 biedt werknemers de mogelijkheid om een onafhankelijke jurist te laten controleren of het sociaal plan in het individuele geval juist is toegepast is en om de werknemer te adviseren over de te maken keuzes. Wij kunnen je hierbij in geval van keuze voor Werk naar Werk helpen binnen het budget van Blokker zonder eigen bijdrage. Wil je hier gebruik van maken? Vul een contactformulier in of bel ons gratis op nummer 0800-777 8 999.


Blokker onderschrijft het belang van boventallige werknemers om juridisch ondersteund te worden. Hiervoor stelt zij in het sociaal plan (en in de vaststellingsovereenkomst) een budget voor ter beschikking van maximaal € 500,- op basis van een nota van de jurist voor zover de Werk naar Werk route gevolgd wordt. Wij hebben specifieke ervaring met ontslag wegens reorganisatie bij Blokker en met het sociaal plan Blokker. Wij willen je graag juridisch begeleiden als je boventallig bent. We kunnen dit doen binnen het werkgeversbudget, zodat je niet met een eigen bijdrage of kostenrisico te maken krijgt.

Onze praktijk leert dat werknemers het vrijwel altijd als nuttig en prettig ervaren om in een dergelijk traject een juridische steun in de rug te krijgen. Wij denken met je mee, adviseren over mogelijkheden (verschillende opties), controleren of alles in jouw zaak netjes volgens de regels verloopt en kunnen in contact met werkgever treden als dat onverhoopt niet het geval is. Denk hierbij onder andere aan de volgende hulp:

  • Ben je terecht geselecteerd als boventallige/ voor ontslag;
  • Verloopt het werk naar werk traject goed of word je bijvoorbeeld ten onrechte niet toegelaten tot een alternatieve passende positie;
  • Advies bij het maken van de juiste keuze (route) binnen het sociaal plan aan de hand van de individuele omstandigheden; 
  • Is de concept vaststellingsovereenkomst in orde, of is aanpassing wenselijk;
  • Is de datum uit dienst juist vastgesteld;
  • Is de ontslagvergoeding juist berekend;
  • Beoordeling individuele aspecten vertrekregeling en (on)redelijkheid in geval van bijzondere omstandigheden;
  • Toetsing situatie sociale zekerheid;
  • Advisering bij arbeidsongeschiktheid (tijdens begeleiding of voor ontslag);
  • Ondersteuning bij verweer/bezwaar.


Blokker heeft voor boventallige werknemers ten gevolge van de reorganisatie in 2015 een sociaal plan gesloten met de vakbonden waarin de gevolgen geregeld zijn. De looptijd van dit sociaal plan Blokker was van april 2015 tot eind 2015. In 2016 is voor een volgende ontslagronde een nieuw versoberd sociaal plan overeengekomen.

Volgens het sociaal plan Blokker 2015 zal eerst intern en daarna extern naar ander werk gezocht worden. Er is een budget van € 3.500 beschikbaar om dit proces te ondersteunen. Als dat niet lukt kan ontslag met een vergoeding volgen.

De ontslagvergoeding was in het sociaal plan Blokker 2015 gelijk aan de kantonrechtersformule met C=1. Een werknemer kon ook kiezen af te zien van begeleiding naar ander werk en dan aanspraak maken op een verhoogde vergoeding. De vergoeding geldt niet naast, maar in plaats van de wettelijke transitievergoeding.

Erg fijn dat er met je wordt meegedacht en dat er naar een bij jou passende oplossing wordt gezocht...

Ik heb de samenwerking als erg prettig ervaren. Ik kon ook iedere keer via mail of telefonisch mijn vragen stellen en werd snel geholpen. Ook de afhandeling heb ik als prettig ervaren. Heb er geen omkijken naar gehad en dit geeft minder stress.

Zeer professioneel, toegankelijk en betrokken. Luistert goed om de situatie te begrijpen en neemt uitgebreid de tijd om te adviseren.

In mijn geval was ik op zoek naar een bevestiging inzake een onvolkomenheid in mijn vaststellingsovereenkomst. De door de heer De Graauw aangereikte waardevolle informatie sterkte mij in mijn overtuiging om door te zetten, teneinde het maximale resultaat te behalen. Absoluut aan te bevelen! Nogmaals hartelijk dank!

Een zeer deskundige jurist in arbeidsrecht. Vernieuwende digitale dienstverlening met persoonlijk contact op de momenten dat het nodig is. Een zeer prettige ervaring en ik zou De Graauw Legal services zeker aanraden.

Deskundig, laagdrempelig, professioneel! Zeer goede ervaring en zeker aan te bevelen voor afhandelen vaststellingsovereenkomst.

Vakkundige , objectieve en eerlijk advies. Er wordt niet naar de bekende "mond" gepraat maar gewoon een goed advies waar je zeker wat aan heb. Uitkomst was positief. De werkgever was overtuigd d.m.v een goed opgesteld verweerschrift dat er een foute beslissing was genomen.

Via De Graauw Legal Services heb ik supersnelle, deskundig advies en praktische hulp gekregen. Precies wat ik nodig had in deze stressvolle periode van dreigend ontslag. Bedankt.

Klanttevredenheid 9

De beste en meest gespecialiseerde juristen

Oog voor de mens en de individuele wensten achter de zaak

Geen kosten risico’s

Advies binnen het werkgeversbudget

In heel Nederland actief

Je hoeft niet naar kantoor te komen

Prettige en informele samenwerking

www.mijnsociaalplan.nl | powered by De Graauw Legal | Schipholweg 103 | 2316 XC Leiden | Wij zijn in heel Nederland actief | contact@mijnsociaalplan.nl | 0800 – 777 8 999


Join our
mailing list

to stay up date

Please enter a valid e-mail